Skip to content
9310854f73658ae39ca8b2229e4fee31_fit

Over mij

Permamens is het alias van Nicole van de Kar-Vanlaerhoven. Het weerspiegelt mijn transitieproces. In 2020 werd ik mij bewust van zoekende elementen in mijn werkzame leven. Een patroon werd duidelijk: ik begin aan een carrière, behaal diploma’s, en zodra ik zelfstandig beroepsbeoefenaar ben, raak ik verveeld. Ik heb zo vier bachelorsdiploma’s bijeen gewerkt. Een brede wereldoriëntatie is een kenmerkende eigenschap van mij.

Bekijk mijn LinkedIn-profiel.

De vraag: “wat gebeurt hier?” en de wens “Dit wil ik niet nog eens meemaken”, maakte de weg vrij om in mijn eentje aan mezelf te werken. Het besef dat ik zelf verantwoordelijk kan zijn voor mijn eigen weg deed me starten met zelfonderzoek.

Veel werd duidelijk toen hoogbegaafdheid ter sprake kwam tijdens coaching. Ik kreeg een spiegel voorgehouden waarmee ik mezelf totaal niet identificeerde. Nieuwe vragen over wie ik écht was in deze wereld wilden beantwoord worden.

Met Permacultuur  herpakte ik de hulpbron die ik als kind al had. Ik ben veel uren in mijn tuin bezig, toch is het vooral de filosofie die mij trekt. In de veilige tuin, waar ik spelenderwijs mijzelf her-ont-dek, trok Deep Democracy mijn aandacht. Het helpt mij richting te vinden en woorden te geven aan wat er speelt. Tegelijkertijd ervaar ik een geremdheid die ik niet herken. De geremdheid kan ik met Mindfulness veilig onderzoeken. Werken aan jezelf omvat een proces dat misschien wel de belangrijkste zingeving is in het menselijk bestaan. Dat bewust zijn geeft rust en draag ik graag uit.

Ik voel ook nieuwe behoefte naar natuurwetenschappelijke oriëntatie over het wezen van natuur, de relatie met de mens, en intermenselijke relaties. Kwantumfysica spreekt aan, en ik ontdekte Fysieke Aarding. Veronderstelde gezondheidseffecten ten gevolge van huidcontact met de aarde herkende ik meteen. Niet alleen als psychologische hulpbron, maar ook lichamelijk. Het is er echt, maar was het me niet bewust. Nu wil het ook graag anderen laten ervaren.