Skip to content
permamens werken aan jezelf

Werken aan jezelf in je eentje

MBSR en MBCT zijn trainingsprogramma’s die een vooropgezette structuur en inhoud bevatten. Hierdoor kunnen resultaten van meerdere trainingen met elkaar vergeleken worden en ontstaat er een wetenschappelijke onderbouwing. Nadeel van deze methode is dat de inhoud jou misschien niet erg aanspreekt.

Permamens biedt een unieke kans om te ontdekken wat jouw natuurlijke manier is om mindfulness in jouw leven in te bouwen. Mindfulness is een leefstijl, iets wat je inbouwt in jouw praktijk van alledag. Hoe mooi is het dan om te leren hoe in je in het concrete moeilijke moment bij jouw innerlijke natuur te rade kunt gaan, om daar informatie te vinden over hoe je er op authentieke wijze mee om kan gaan?

Het traject “Werken aan jezelf in je eentje” gaat verder dan MBSR/MBCT. We werken met basisvaardigheden die in de MBSR en MBCT aan bod komen, en vullen aan met oefeningen die raken aan jouw dagelijkse belevingen. Ook gaan we op zoek naar diepere betekenis en wijsheid die via jouw ervaringen hun aandacht vragen.

Het traject “Werken aan jezelf in je eentje” is gebaseerd op MBSR/MBCT, oefeningen en inzichten uit de Acceptance en Commitment Therapie (ACT), (Lewis) Deep Democracy en Proceswerk van Arnold Mindell. Samen met Permamens ga je een proces in met een open eind. Het is precies deze openheid waarin jouw natuurlijke gids zich kan manifesteren. Misschien ken je jezelf al. Misschien denk je jezelf te kennen, en blijkt er toch nog veel meer te zijn. Misschien…..jouw natuurlijke gids kan het je leren.

Neem contact op!

Permamens gaat graag met je mee op pad!