Skip to content
permamens werken aan jezelf

Mindfulness & Stressreductie

In een hectisch leven kan stress een grote tol eisen van ons welzijn. Ontdek hoe je mindfulness kunt omarmen om stress te verminderen en innerlijke rust te vinden. Permamens verzorgt MBSR en MBCT trajecten voor groepen en individuen. Deze 8-weekse, gestructureerde trainingsprogramma’s volgen de wetenschappelijk onderbouwde opbouw en inhoud cfr. de methodiek van Jon Kabat Zinn.

Wat is mindfulness? Het is de kunst van bewust aanwezig zijn in het moment, zonder oordeel. Door je aandacht te richten op het huidige moment, kun je stress verminderen en meer voldoening uit het leven halen. Het gaat niet om het elimineren van stressvolle situaties, maar om het veranderen van je reactie erop.

Hoe kan mindfulness helpen bij stressreductie? Door regelmatige beoefening van technieken wordt je je bewust van gedachten en gevoelens, waardoor je beter in staat bent om stressvolle situaties te hanteren. Je leert om afstand te nemen van negatieve gedachten en emoties, en om ze te observeren zonder erdoor meegesleept te worden.

Wat zijn enkele mindfulness-oefeningen die je kunt proberen? Er zijn veel mogelijkheden, de kunst is om te vinden wat bij jouw natuur past. Ademhalingsoefeningen, muziek, beweging, schrijven, tekenen,…kunnen jou in een staat van mindfulness brengen. Meditatie is ook een krachtige tool voor stressreductie. Je kan bijvoorbeeld oefenen je aandacht bewust te richten op een object, zoals je ademhaling of een kaarsvlam, en je gedachten laten komen en gaan zonder eraan vast te houden.

Wat zijn de voordelen van mindfulness voor stressreductie? Onderzoek toont aan dat regelmatige beoefening van mindfulness kan leiden tot vermindering van stress, angst en depressie. Het kan ook je immuunsysteem versterken, je concentratie verbeteren en je algemene welzijn verbeteren.

Klaar om mindfulness te omarmen en stress te verminderen? Ontdek de rust en sereniteit, evenwichtigheid en vervulling die het kan brengen in je leven. Laat stress niet langer de baas zijn – neem controle met mindfulness!